Vi er nogle stykker, der længe har gået og ventet på hvad det nye fag, eller disciplin i fagene, teknologiforståelse kommer til at indeholde. Desværre må vi holde vejret lidt endnu, selv om der er ved at blive lukket op for posen.
Den 9/11 havde folkeskolen.dk en artikel med Ole Sejer Iversen, hvor han begynder at fortælle lidt. Men forslaget fra skrivegruppen skal først godkendes i undervisningsministeriet, før det bliver offentliggjort.
I den første forsøgsordning med teknologiforståelse som valgfag, var der 3 pinde i målbeskrivelsen: designprocesser, programmering og den samfundsmæssige betydning, som digitale produkter har. Det håber jeg vil blive fastholdt. Men jeg kan godt frygte, at programmeringsdelen, med algoritmeforståelse, og forståelse af det jeg kalder det digitale sprog, eller programmeringssprog, bliver nedtonet.
Artiklen giver et fingerpeg om hvad retning det kan komme til at gå, så prøv at læse den. Så må vi se hvad det endelige resultat bliver. Det skal jeg nok bringe her, så snart det bliver afsløret.
Læs begyndelsen af artiklen i folkeskolen.dk og skrevet af Andreas Brøns Riise her, og følg linket under
Eksperternes udkast: Nyt teknologifag skal ruste elever til at være medskabere af et digitalt samfund
En ekspertgruppe afleverede i sidste uge deres udkast til fælles mål, læseplan og undervisningsvejledning til det nye fag teknologiforståelse. Ifølge gruppens formand har et af pejlemærkerne for arbejdet været at nå frem til et fag, der gør eleverne til kritiske medskabere af et digitaliseret samfund.
“Vi skal have lært vores unger det, vi aldrig selv formåede. At holde algoritmerne i ørerne og spørge os selv: Det er det her, vi kan med digital teknologi, men er det også det, vi vil?”.
Sådan lød det fra professor ved Aarhus Universitet Ole Sejer Iversen, da han på Skolelederforeningens årskongres løftede noget af sløret for arbejdet med anbefalinger til det nye fag teknologiforståelse. Ole Sejer Iversen sidder i spidsen for en ekspertgruppe, som mandag i sidste uge afleverede deres anbefalinger til undervisningsministeren.
Han understregede, at der foreløbig udelukkende er tale om udkast og anbefalinger, og at det endelige resultat kan nå at ændre sig helt frem til den endelige offentliggørelse, som forventes midt i december.
The post Nyt teknologifag appeared first on Inspiration til programmering, teknologi i grundskolen.